Bezoekerscentrum Limburgs Landschap nu ook geopend op weekdagen

Print

Bezoekerscentrum Limburgs Landschap nu ook geopend op weekdagen

Houthalen-Helchteren -

Vanaf april is het bezoekerscentrum van natuurvereniging Limburgs Landschap vzw ook tijdens de week open. Dit jaar zijn er weer tal van nieuwe belevenissen: bezoek de bijen expo in de imkerij, bekijk de schattige lammetjes in de schapenstal, ga op pad met Het Regenboogpad of geniet gewoon van een (h)eerlijk drankje met zicht op de boomgaard en de ecologische volkstuintjes.

Ondertussen wordt er stevig gewerkt aan een vlinder- en insectentuin met poel en plaggenhut. Zo kan je het leven op de heide binnenkort nog beter beleven…

Verder kan je in het bezoekerscentrum ook de tijdelijke tentoonstelling: ‘Het landschap herschapen’, bezoeken, een realisatie van NEC De Vroente: in vele (natuur)gebieden wordt begrazing door natuurlijk wild zoals konijnen en reeën uitgevoerd. Ook gedomesticeerde grazers kunnen worden ingezet om in een afgerasterd gebied of onder hoede van een herder te grazen en een meer natuurlijk ecosysteem te ontwikkelen. Ging het vroeger om producten van het vee (vlees, huiden, melk, wol, mest) als einddoel, nu gaat het om het beheren van natuur- en landschappen als productiedoel. Daarnaast zijn er nog een aantal foto’s en verrassende weetjes over de herder met zijn schapen. De expo huist in Hengelhoef tot november en is gratis te bezoeken.

Op zondag 19 mei worden de schapen in Hengelhoef geschoren. Je ziet de schaapscheerder dan live aan het werk….

Om de lente hartelijk te verwelkomen organiseren we woensdag 3 april een lentewandeling: De lente? Alles naar de knoppen?! Want is de lente al echt in het land? We gaan op zoek naar de eerste tekenen van het voorjaar. Zoek je mee? Afspraak om 14u aan het bezoekerscentrum.

In Hengelhoef kan je trouwens deelnemen aan heel wat b(l)oeiende activiteiten voor jong en oud. Denk maar aan een proevertjeswandeling, tuinieren voor kinderen, yoga in de natuur, enz. Kijk op www.limburgs-landschap.be, voor een compleet overzicht.

Bezoekerscentrum Limburgs Landschap vzw, Hengelhoef
Vanaf 1 april tot eind oktober: open op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag.
Telkens van 13u30 tot 17u30.

Adres: Het bezoekerscentrum ligt vlak bij de afrit 30 van de E314 (Park Midden-Limburg). Naast de Donderslagweg (N726) duidt een bord van Limburgs Landschap vzw precies aan waar je moet zijn. Het centrum is gelegen tussen fietsknooppunten 74 en 75.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio