Zepperenaren zijn Truiense proefkonijnen voor slimme meters

Print

Zepperenaren zijn Truiense proefkonijnen voor slimme meters

Sint-Truiden -

Vanaf deze week zullen er bij een tweehonderdtal Zepperenaren slimme meters geïnstalleerd worden door Infrax. Deze installatie gebeurt in het kader van een proefproject van de Vlaamse Overheid die overweegt om elke Vlaming uit te rusten met een slimme elektriciteits- en gasmeter.

Het grootste voordeel van deze 'slimme meter' is dat je meterkast in rechtstreekse verbinding staat met de Infraxsystemen, dat er niemand nog moet langs komen om de meterstand op te nemen en naar de toekomst zijn er nog andere (soms nog uit te vinden) toepassingen mogelijk.

Maar het grootste voordeel is dat je op elk ogenblik van de dag je energieverbruik kan meten en bijgevolg je verbruik ook kan aanpassen aan de goedkopere tarieven. Het Sint-Truidense proefproject loopt in Zepperen, voor die abonnees die voor hun energie afhankelijk zijn van de cabines van de Driesstraat en de Stationsstraat, in totaal 218 meters (177 elektriciteit en 41 gas) in de Driesstraat, Kerkveldstraat, Sint-Genovevaplein en Zepperen-dorp (cabine Driesstraat) en de Drie Gezustersstraat, Ordingen-Dorp, Zepperen-Dorp, Zwartweidestraat (cabine Drie Gezustersstraat).

Tijdens een druk bijgewoonde informatievergadering, waar de mensen van Infrax het proefproject voorstelden, deed burgemeester Veerle Heeren een oproep om massaal deel te nemen aan dit proefproject om op die manier de overheid de noodzakelijke tools in handen te geven om volgend jaar een definitieve en gefundeerde beslissing te nemen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio