Nikkei opnieuw omlaag

De aandelenbeurs in Tokio is vandaag opnieuw lager gesloten. Een duurdere Japanse yen woog op het sentiment en zette vooral de exporteurs onder druk. Ook zorgde een tegenvallend cijfer over de Amerikaanse industrie voor verkoopdruk. De Nikkei eindigde 1,1 procent lager op 12.

belga.be

003,43 punten. Eerder op de dag zakte de Japanse hoofdgraadmeter voor het eerst in 3 weken tijd onder de 12.000 puntengrens.

Beleggers wachten in spanning op de beleidsvergadering van de Bank of Japan later deze week. De markt verwacht dat de Japanse centrale bank agressieve maatregelen zal nemen om de economie te stimuleren en de deflatie in het land aan te pakken. Beleggers hebben de afgelopen weken een flink voorschot genomen op deze maatregelen. De grote Japanse exportbedrijven, die de recente opmars aanvoerden, werden vandaag van de hand gedaan. Autofabrikant Toyota en elektronicaconcern Sony leverden meer dan 3 procent in.Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde onveranderd in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,3 procent hoger nadat de Australische centrale bank conform verwachting de rente onveranderd liet op 3 procent. De Kospi in Seoel zakte 0,5 procent door de oplopende geopolitieke spanningen op het Koreaanse schiereiland.