Broederschool met 40 leerlingen te gast in woonzorgcentrum Prinsenpark

Print

Broederschool met 40 leerlingen te gast in woonzorgcentrum Prinsenpark

Genk -

Zopas waren gedurende een hele week 40 leerlingen van het vierde leerjaar van de Broederschool te gast in het woonzorgcentrum residentie Prinsenpark. Samen met de senioren en het personeel werden tal van activiteiten opgezet. Het project werd afgesloten met een gezellige shownamiddag die helemaal werd verzorgd door de jongeren.

20 senioren kregen het peterschap toegewezen van telkens twee kinderen uit het vierde leerjaar. Tijdens de kerstperiode stuurden de kinderen al eens een briefje naar hun peter of meter waarin ze zichzelf voorstelden en een foto meestuurden. Al vrij snel reageerden de senioren met een briefje naar hun peetkinderen.

Gedurende de projectweek kregen de kinderen een rondleiding in het onlangs uitgebreide woonzorgcentrum. De meters en peters werden op hun kamer bezocht en de leerlingen namen van hen een interview af over hun schooltijd. De kinderen leerden zo dat er ondertussen toch heel wat veranderd is op school! Daarna kregen de kinderen een ‘rolstoelinitiatie’. Ze mochten ook samen met één van de vele medewerkers van de residentie Prinsenpark op stap. Zo maakten ze kennis met het werk van de directeur, het onthaal, het animatieteam, de verpleging, de schoonmaakdienst, de keuken, de klusjesmannen, de administratie, enz….

Verder werden de kinderen ook betrokken bij heel wat activiteiten van de senioren. Zo gingen ze mee kienen, turnen, knutselen en quizzen en mochten ze telkens helpen bij het halen en brengen van de vele residenten. Vrijdag werd afgesloten met een groot feest en mochten de kinderen hun dankbaarheid tonen met een shownamiddag. De kinderen reageerden achteraf dolenthousiast, maar ook de senioren, de leerkrachten en het personeel van het woonzorgcentrum hebben genoten van deze mooie vorm van samenwerken over de generaties heen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio