KWB Koersel laat kinderen cupcakes maken en eieren rapen

Print

KWB Koersel laat kinderen cupcakes maken en eieren rapen

Beringen -

Paaszaterdag kwamen 39 kinderen met (groot)ouders samen om cupcakes te maken en te versieren. Deze kleine, lekkere en mooi gedecoreerde gebakjes zijn tegenwoordig een trend, ja zelfs een passie voor sommigen kinderen. Met suikerpasta en boterroom en de nodige creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos.

KWB Koersel zorgde voor het materiaal, zoals schorten, deegrollen, spuitzakken, vormpjes, uitsnijfiguurtjes (cirkels, hartjes, driehoekjes, cirkeltjes enz). Onder leiding van Ilse, An en Marie-Jeanne werkten 3 groepen (beslag maken, cakes versieren en bakken met versiering) met een doorschuifsysteem. Het werd een gezellige familieactiviteit waarbij ook (groot)ouders meehielpen waardoor de tafels snel leken op een culinair slagveld. Sommigen voelden zich al (junior-)masterchefs !

Daarna ging de hele bende naar de tuin van de pastorij waar de paashaas hen opwachtte. Kinderen van 1 tot 8 jaar liepen met hun mandjes alle kanten op, gevolgd door hijgende volwassenen met foto- en filmtoestel in de aanslag. Na de inzameling van al het lekkers verdeelden de KWB-bestuursleden snoep en eieren zodat iedereen evenveel kreeg.
De namiddag werd afgesloten met een paasmaaltijd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio