Recht op leven

Print
Onze paus heeft in zijn laatste levensjaren de wereld de ogen doen opengaan omwille van zijn houding jegens zijn slepende ziekteverschijnselen. Niemand kan nog ontkennen dat paus Johannes Paulus II de ziekte van Parkinson voor het grote publiek terug bespreekbaar heeft gemaakt!
Ook in naam van duizenden andere lotgenoten was hij vastbesloten om het hoogste kerkelijke ambt tot de laatste adem te dienen, hij heeft terdege zijn woord gehouden.
Het was pijnlijk om vast te moeten stellen dat veel mensen zich tamelijk ongemakkelijk voelden bij het zien van onze zieke paus, sommigen keken zelfs verlegen de andere kant op!
Blijkbaar wordt het televisie-medium gebruikt om de bevolking een droomwereld voor te spiegelen vol flitsende en levenslustige droommensen, uiteraard voorzien van een perfecte "body". Ik ben de paus dankbaar dat hij zijn lichamelijke aftakeling niet verborgen heeft voor de buitenwereld die verdacht veel moeite heeft om zieke of gehandicapte mensen met het nodige respect te leren behandelen!
Ziekte én lijden maken immers deel uit van het leven, het is gewoon de natuur...