Iedere tatoeage is persoonlijk

Tatoeages en piercings zijn immens populair, maar kunnen best wat risico's inhouden. Natasja Kievith, vaste piercer van White Trash Tattoo, een winkel gespecialiseerd in tatoeages en piercings, vertelt over de do's en don'ts van zowel klant als artiest.

StampMedia jongerenmedia-agentschap

Waarom laten mensen een tatoeage zetten?Natasja Kievith: “Omdat ze het mooi vinden. Jongeren willen ook vaak hun zelfstandigheid uitdrukken. Dan krijgen tatoeages een choquerend effect. Maar iedere tatoeage is persoonlijk, iedere situatie is specifiek.”

Twijfelen klanten soms? Kievith: “Het zijn vooral de dagelijkse beslommeringen die hen tegenhouden. Mensen weten niet altijd wat de toekomst zal brengen. Een werksituatie kan veranderen. Als klanten als eerste tatoeage een groot stuk op de onderarm willen, proberen we hen toch te wijzen op de zichtbaarheid en de gevolgen.”

Hygiëne en risico's

Waar moet een klant op letten bij het kiezen van een shop?Kievith: “Hygiëne is in deze sector zeer belangrijk. De naalden en de inkt moeten ongebruikt en steriel zijn. Daarnaast moet de artiest natuurlijk zelf zijn persoonlijke hygiëne onderhouden. Hij of zij moet de handen regelmatig wassen en de handschoenen vernieuwen.”

Er is de laatste tijd veel heisa over het piercing-geweer waarmee het kraakbeen zou kunnen scheuren. Zijn klanten zich bewust van dergelijke risico's?Kievith: “Nee. Ik denk niet dat veel mensen hiervan op de hoogte zijn. Het apparaat kan bijvoorbeeld niet gesteriliseerd worden. Mensen verdiepen zich te weinig in het proces en lopen daardoor onnodige risico's. Het kan immers blijvende schade veroorzaken.”

Een mooie combinatie

Hebben klanten vaak een eigen ontwerp waar ze niet van willen afwijken? Kievith: “Een ontwerp moet heel precies zijn als het op een bepaald lichaamsdeel geplaatst wordt. Een 2D tekening van de gewenste tatoeage is niet altijd de juiste weergave van hoe het stuk er uiteindelijk zal uitzien. Daarnaast moet het ook bij eventuele andere tatoeages passen. Het moet een mooi geheel vormen. Als wij denken dat een ontwerp van een klant niet mooi zal uitkomen, zeggen we dat natuurlijk."

Vallen tatoeages en piercings voor jou onder dezelfde vorm van esthetica?Kievith: “Het zijn allebei manieren om je lichaam te versieren. Een piercing is een simpele prik en je kan hem verwijderen wanneer je wilt. Tatoeages zijn daarentegen voor altijd. Ik vind dat ze samen horen. Je kan ze bovendien mooi combineren.”

© 2013 - C.H.I.P.S. StampMedia - Maarten Rommes - foto: White Trash Tattoo

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio