Belastingen

Met verontwaardiging las ik dat de fiscus de Limburgse zelfstandigen het hardst aanpakt. Maar nog groter was mijn verontwaardiging dat toen ik twee dagen later las dat de belastingsambtenaren in de bloemen werden gezet door ACW en KWB-Limburg.

Henri Vanherck - Hechtel-Eksel

Nu ben ik jarenlang voorzitter geweest van onze plaatselijke KWB, en ben nog altijd actief in het bestuur. Zelf heb ik in mijn naaste familie mensen met een zelfstandig beroep, zij werken namelijk in de horeca en de bouwsector, mensen die bijna dag en nacht werken!

Ik nodig de KWB-leiding uit om deze 24 uur te komen volgen, om dan met eigen ogen te kunnen vaststellen, hoe meoilijk zij het hebben en hoe zwaar hun leven is. Daarbij rekening houdend dat ze om de haverklap gecontroleerd en geambeteerd worden door bovenvermelde ambtenaren. En als er dan winst is, wordt het opgeslorpt door Vadertje staat.

Nu heb ik niet tegen belastingsambtenaren want zij moeten hun werk ook doen maar de taak van de KWB is hier om op te treden als drukkingsgroep en niet te lobbyen bij onze Limburgse parlementairen omdat deze de wantoestanden in Wallonië en elders in belgië aanklagen en hun aanzetten om hiertegen op te treden.

Is er in Limburg nog niet voldoende werkloosheid, strooi dan nog wat bloemetjes en blijf de kleine zelfstandige maar verder ontmoedigen, hardwerkende mensen die samen goed zijn voor een groot deel werkgelegenheid.

Ik schaam mij bijna dat ik KWB-er ben. 't Is dat ik vastgeankerd ben in het plaatselijk verenigingsleven, zo niet stuurde ik vandaag nog mijn lidmaatschapskaart terug.