thumbnail: null
thumbnail: null

Verrassend Bokrijk

Politici -en ja: ook journalisten- zouden zich toch maar eens goed moeten bedenken als men bij eender welk voorstel of Limburgs onderwerp steeds weer meent te moeten melden dat het geenszins iets is of zal zijn in de trant van het 'oubollig Bokrijk'.

Everard en Paulette Pauly-STevens - Lanaken

De in deze rubriek reeds eerder bestoefde 'Dwaallichtjestour' met techniek op wéreldniveau, is al een mooi voorbeeld van hoe modern en inventief Bokrijk kan zijn.

Nu staat het Openlucht Museum in het teken van Bokrijk-Gokrijk en de uitwerking daarvan op meer dan 30 plaatsen doorheen het gans museum, gekoppeld aan een prima begeleidende folder, is opnieuw érg verrassend. Men is gemakkelijk 3 uren goed en plezant bezig en dat voor amper 10 euro (en dankzij het BvL vorige Paaszaterdag zelfs gratis). En er is nog zoveel meer in Bokrijk. Neen; men moet niet beschaamd zijn om Bokrijk te promoten. Men zou het zelfs opnieuw en massaal moeten doen, maar dan in een fonkelende soort Walibi- of Plopsaland campagne. Vélen zouden na hun eerder schoolreisje nog eens (en waarom niet als een jaarlijkse traditie zoals bij de pretparken) terug komen en allen zouden blij verrast terug naar huis gaan!

En als het Limburgplan daarenboven even inventief en verrassend zal zijn, dan oogt de toekomst even mooi als Bokrijk. "