Bella viert internationale vrouwendag

Print

Bella viert internationale vrouwendag

Genk -

Naar aanleiding van de Internationale vrouwendag organiseerde Bieke Vancraeynest (42) van de dienst Diversiteit en Educatie van stad Genk op 9 maart het evenement Bella op C-mine. Dit in samenwerking met de leden van de Stuurgroep Vrouwenwerk Genk.

Hier zetelen leden van verschillende vrouwenverenigingen van Genk in, met onder meer: Nina Caltabellotta, Mariette Leekens, Lorena Noë, Emilia Rodrigues, Thérèse Piotrowski en Amina Serhane.

Vier Genkse sterke vrouwen, Maria Zangari, Emy Lindelauf, Nesrin Dinc met als moderator Greet Stryckers geven uitleg over het leven van vrouwen in Genk over 50 jaar geleden tot op heden. Maria benadrukte dat het noodzakelijk is dat de jonge moeders hun kinderen stimuleren om te studeren.

Emy die zich het lot van vrouwen aantrekt benadrukte het belang dat vrouwen werk zouden hebben om zo niet in armoede te vallen indien er iets misloopt in het leven.
Nesrin is 28 jaar geleden in België geboren en heeft in Gent gestudeerd. Zij is van Turkse origine, wil de vooroordelen weerleggen en zegt dat de Turkse vrouwen niet onderdrukt zijn maar ieder een eigen identiteit hebben en zo aanvaard moeten worden. De opvoeding moet wel vanaf de kleuterschool gebeuren.

Hans van Ritmo studio’s in Hasselt nam de vrouwen op sleeptouw met Latino muziek, zo gaf hij initiatieles Salsa. De vele standjes zoals juwelen maken, glaswerk, Stylingadvies, gezondheidsproducten, huidverzorging voltooide het geheel.

Eerste schepen Joke Quintens gaf het internationaal karakter van Genk weer en het belang van de vrouw in de maatschappij. Zo is studeren en werken noodzakelijk zodat men kan participeren in de maatschappij.

Burgemeester Wim Dries gaf het belang van de vrouw in de maatschappij toe en gaf aan dat er vrouwen in het schepencollege aanwezig waren.

’s Avonds konden de vrouwen nog genieten van een prachtig, ingetogen optreden van de Genkse zangeres Karen Verresen, met haar groep Bovarii.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio