thumbnail: null
thumbnail: null

Agnetendal Peer organiseert multiculturele dag

Het instituut Agnetendal in Peer organiseerde op woensdag 27 februari voor de tweede en de derde graad weer een multiculturele dag. Dit jaar werd het project "Multicolores" gerealiseerd met de steun van "Kleur bekennen", een organisatie die scholen helpt bij het sensibiliseren van jongeren in relatie tot wereldburgerschap.

Marleen Desmet

De derdejaars mochten naar de theatervoorstelling "Uitgeprocedeerd" en kregen uitleg over "Born in Africa" en de Salvatoriaanse hulpactie. Ze konden ook luisteren naar de ervaringen van een woonwagenbewoner en mochten Marokkaans koken en djembé spelen.

De leerlingen van het vierde jaar kregen naast de theatervoorstelling "Uitgeprocedeerd" een getuigenis van een vluchteling en ze leerden heel wat bij over "Hijos del sol", de gesloten instelling in Mol, migrantenwerking, enz.

Voor het vijfde jaar stond er een film op het programma en ook een getuigenis. De leerlingen mochten luisteren naar Agnes Steenssens, die als vrijwilligster actief is in organisaties die strijden tegen de doodstraf en opkomen voor mensenrechten in de gevangenis. De leerlingen van het zesde jaar bezochten een Turkse moskee in Genk, waar ze kennis maakten met enkele aspecten van de Turkse cultuur en godsdienst. Ze leerden waarom ze hun schoenen moeten uitdoen in een moskee, ze oefenden de gebedshouding en lazen een stukje uit de koran. En omdat het culinaire ook belangrijk is, proefden ze de heerlijke Turkse pizza, bevochtigd met een glaasje thee.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio