Hangijzers

Twee belangrijke politieke beslissingen waarvoor de federale regering bevoegd is, blijven aanslepen. Ogenschijnlijk hebben ze niets gemeen, tot men in beide gevallen de oorzaak van de vertraging bekijkt.

Hubert Spons - Tongeren

° De wetgeving ter bestrijding van schijnhuwelijken die immigranten aan een verblijfsvergunning en uiteindelijk de Belgische nationaliteit moeten helpen. Grote tegenstanders van die wetten zijn: 1. de aanhangers van een ongebreidelde immigratie, ongeacht de herkomst ervan (Europees of exotisch); 2. alle linkse partijen, die hopen hun stemmenverlies te compenseren dank zij de nieuwe Belgen (Vlaanderen) of hun meerderheid nog te vergroten (Wallonië); 3. alle Waalse partijen in Brussel, die op ingeweken kiezers rekenen om de Vlaamse minderheid nog te verzwakken.

° De splitsing van het kiesarrondissement en gerechtelijk district Brussel - Halle – Vilvoorde, die tegengehouden wordt door de Walen/verwaalsten om hun privileges te bewaren, daarin bijgestaan door Waalsgezinde collaborateurs in Vlaanderen.

Twee zeer uiteenlopende aangelegenheden, dezelfde boycot met hetzelfde doel: de samenzwering der Belgen om de belangen van Links en van Wallonië veilig te stellen.

Aangeboden door onze partners