Excuses Verhofstadt

Verhofstadt heeft in Israël namens het Belgische volk zijn excuses aangeboden. Dat hij zich meer dan 60 jaar na de feiten nog schuldig voelt voor de jodenvervolging is zijn zaak maar hij hoeft niet alle inwoners van dit land een schuldgevoel aan te praten. Want hoewel ik me nauwelijks of beter gezegd helemaal niet Belg voel, voel ik me toch aangesproken. Ik veronderstel immers dat hij ook namens mij deze verontschuldigingen aangeboden heeft.

Remie Timmers - Houthalen-Helchteren

Voordien is hij ook al in mijn naam hetzelfde gaan doen in Congo en Ruanda alhoewel ik daar evenmin iets mee te maken heb. Ik zou nog kunnen begrijpen dat hij zich daar namens het Belgische kapitaal en het koningshuis gaat excuseren, maar wat heeft een simpele Vlaamse burger uit Houthalen-Helchteren nu te maken met de mistoestanden in voormalig Belgisch Congo!

Wanneer hij deze ridicule gewoonte aanhoudt was het misschien meer aangewezen dat hij namens de gevestigde Belgische machten zijn verontschuldigingen aanbiedt aan het Vlaamse volk. Wanneer kruipt hij op het spreekgestoelte van ons parlement om zijn spijt te betuigen voor bijna 200 jaar Belgische uitbuiting.

Daarna kan hij misschien zijn vrienden-regeringsleiders van vroegere bezetters en uitbuiters zoals Duitsland, Zweden, Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk, Nederland en God weet wie nog allemaal vragen om zich hier te komen excuseren.

Er zou nogal gelachen worden!