Eierengooiactie

De Eierengooiactie te Sint-Truiden (GNK 15/3) Volgens mij moeten diegenen die eieren gooien voor pasen een superboete opgelegd krijgen. Al dat gesmijt nog voor de Goede Week begonnen is, vind ik een regelrechte aanslag op het werk van de klokken die naar Rome moeten vliegen.

Liliane Mesotten - Gors Opleeuw

Het is zelfs zo dat de Truiense paashazen niet alleen chocolade eitjes gooien maar ook plastieken legsels met daarin een gouden juweeltje. Wordt het niet tijd dat men de paashaas tot manager van het jaar verkiest want zijn handeltje legt hem beslist geen windeieren.

Maar waar is de tijd dat de kippen starrest kregen, eieren moesten leggen tot ze ademnood kregen, geen oog hadden voor het gepronk van de fiere hanen om uiteindelijk totaal uitgekakeld hun levenswerk zagen verdwijnen in de kookketel met ajuinschillen en rode kool. Een traditie die stilaan verdwijnt. wat is de oorzaak dat de klokken geen eieren meer brengen in de tuin tussen de winterporei en andere groeten. Is het gemakzucht want alles ligt toch in de winkelrekken te koop. Is er geen tijd meer voor fantasie of heeft er iemand stiekem flitspalen neergepoot in de hogere regionen. Wie weet het?