Flitsen

Laatst werd ik geflitst op de E-313 Lummen-Luik, ter hoogte van Hasselt-Zuid. Het was omstreeks 14u. op een mooie, zonnige winterdag met goede zichtbaarheid en het verkeer was ook rustig. Men "betrapte" mij met een snelheid van 124,08 km/u. Ondanks het geklaag van de parketten over het vele werk en het niet kunnen halen van nultolerantie(!) wegens onderbezetting, kreeg ik toch een boete van 50 euro. Nu lijkt dat misschien niet veel, maar voor 4 km/u op de autosnelweg bij ideale omstandigheden vind ik dat persoonlijk extreem duur. In plaats van de automobilist als grote zondebok te beschouwen voor de vele verkeersdoden, als criminelen(!), zouden de heren (?) politici beter eens hun werk doen en dit keer een goede verkeerswet maken. Enkele suggesties: zorg dat ook de zwakke weggebruikers zich aan de regels houden.

Winfried Lemmelijn - 's Gravenvoeren

Geef iedereen die zijn rijbewijs haalt een gratis slipcursus. Ontlast de vrachtwagenchauffeurs die overwerkt en moe in hun machines zitten. Pas gevaarlijke punten aan. Misschien dat dan de verkeersveiligheid er echt op vooruit gaat.

Ik ben voorstander van lagere boetes, variabele snelheden via panelen op de autosnelweg, 90 op de gewestwegen, 50 is 50 en 30 is 30 tijdens de school uren. Is dat onredelijk? Maar dat kost geld, in plaats van een geldmachine te zijn.