Museum Jeruzalem

Uitgerekend op het moment dat bekend raakt dat oud -diktator Pinochet in de VS alleen al minstens 28 rekeningen heeft uitstaan voor een totaal bedrag van ongeveer 32 miljard dollar (!) staat onze premier (duidelijk verplicht ) de hand te drukken van Ariel Sharon bij de opening van het nieuwe Holocaust gedenkcentrum.

Rob Berkmans - Achel

In zijn plaats ( en met zijn ministerweddetje ) zou ik het gevoel gehad hebben dat ik Herman Goering persoonlijk stond te feliciteren voor zijn 'gründlichkeit '. Vooral in de nabijheid van het grootste concentratiekamp ter wereld, de Gaza-strook.

Maar het zal wel onder diplomatieke druk zijn geweest dat hij zich hoogstens even neutraal heeft uitgelaten over de muur die Israël moet beschermen tegen een handjevol Cassam raketten en een sporadische zelfdoder.

Zou er in het museum overigens minstens ergens een hoekje zijn gereserveerd voor de duizenden Europese burgers die destijds zijn opgepakt en gedeporteerd of neergeschoten omdat ze door eigen familie of buren voor een luttel bedrag van ongeveer 10 euro zijn verraden omdat ze ergens een Jood hadden helpen onderduiken?

Dit was immers het bedrag dat de Duitsers betaalden als bloedgeld voor elke uitgeleverde Jood en waarvoor tal van goedmenende (en vergeten ) burgers bij ons dus het leven hebben gelaten, samen met de 200 000 zigeuners, de duizenden homosexuelen en de gehandikapten voor wie in de Nieuwe Orde van de Führer geen plaats was.