Primeur: eerste initiatie G-Baseball van Nstars bij BuSO St-Elisabeth

Print
Primeur: eerste initiatie G-Baseball van Nstars bij BuSO St-Elisabeth

Primeur: eerste initiatie G-Baseball van Nstars bij BuSO St-Elisabeth

Neerpelt -

Het is nu echt een feit: de eerste G-Baseball games zijn gespeeld door leerlingen van het buitengewoon secundair onderwijs van St-Elisabeth. Dat was meteen een primeur voor Vlaanderen en dit gebeurde donderdag 28 februari tijdens een sportieve G-Baseball initiatie van de Neerpeltse Baseballclub Nstars.

Na een korte uitleg over de spelregels en te hebben geoefend met vangen, gooien en uiteraard slaan, werden de eerste wedstrijden gespeeld door de enthousiaste jongens en meisjes van BuSO St-Elisabeth. Het niveau van de deelnemers was boven verwachting en al enorm goed te noemen. En de sfeer was zo mogelijk nog beter in de sporthal van Peer. Een geslaagde eerste initiatie dus. Super!

G-Baseball initiatielessen zijn speciale coole baseball-lessen voor jongens en meisjes met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De Nstars werken drempelverlagend doordat ze zelf naar de scholen toekomen met zeg maar een G-Baseball Roadshow. “Maar we noemen het geen G-Baseball hè, want iedereen bij de Nstars speelt gewoon baseball. We passen alleen de spelvorm en sommige materialen aan al naar gelang de omstandigheden en het nivo van de groep. Spelen we in de zaal dan gebruiken we uiteraard zachtere ballen; wordt er buiten gespeeld dan worden er bijvoorbeeld echte honken neergelegd”.

Er wordt dus echt gebaseballd met leren baseball handschoenen, normale of grote baseballen en met een keuze uit zware harde knuppels of lichte zachte bats. De Nstars hebben speciaal hiervoor deze gloednieuwe baseball materialen aangeschaft. Hierdoor wordt de sport- en spelbeleving van het baseballen voor iedere speler even spannend en fun.

Met deze eerste G-Baseball initiatie door de Nstars is de lancering van G-Baseball in België een feit. Er worden komende maanden nog meer initiaties op locatie gegeven bij en voor BuSo St-Elisabeth. Nstars G-Baseball maakt ook deel uit van het G-Sport aanbod tijdens de grote Fun-Athlon editie 2013 op 24 mei a.s. aan Sportcentrum De Deuster in Peer.

Zin om zelf te baseballen, te komen kijken of mee te helpen met de initiaties ? Neem dan contact op met Herman Rijkx of Martin Langezaal van de Nstars via info@nstars.be of kijk op de website.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio