thumbnail: null
thumbnail: null

Dierenleed

Wie een dierenvriend is ziet zijn liefde voor de mooiste schepsels der aarde zwaar op de proef gesteld. Schapen die stierven door verwaarlozing, paarden die door hun liefhebbende eigenaar volledig aan hun lot werden overgelaten maar die nog net op tijd hebben kunnen rekenen op verzorgende handen van goede zielen. Het meest schokkend waren toch de beelden van de dode en mishandelde koeien en kalveren van een veeboer. Dat is volgens mij niet het werk van een mens maar van een maniak. Winstbejach en bedrog op grote schaal hebben duidelijk een vernietigend effect gehad.

Liliane Mesotten - Gors Opleeuw

Als ik het over dierenliefde heb dan denk ik evengoed aan het hondje dat in 'het leven zoals het is: spoedgevallen' van 7 maart een hoofdrol speelde. De viervoeter had voor de vierde keer bewezen dat zijn tanden op scherp stonden en dat was voor de familie net één keer teveel. Aan het hondenleven zou een einde gemaakt worden door een spuit want het verdict luidde: de hond is vals.

Is dat dierenliefde? In plaats van de oorzaak op te zoekn van die agressie en de hond wat bij te sturen maar neen de spuit en amen en uit. Vreemde dierenliefde!