Maten en gewichten

Telkens ik een lezersbrief heb geschreven, neem ik mij steevast voor, dat het de laatste zal geweest zijn.

Ik heb mij een paar dagen gedeisd gehouden, ook al omdat mijn familie politiek wordt geviseerd.

Maar, wanneer je alles rondom je ziet gebeuren, dan kan en mag je niet zwijgen.

Michel Cremers - Zonhoven

Want zwijgen is toestemmen, er akkoord mee gaan.

Dat is nu precies Karel De Gucht zijn probleem. Toen pipo Anciaux tijdens de onderhandelingen van het regeerakkoord van paars 2, de Walen de regionalisering van de uitvoer van wapens ( wapenwet) in de schoot wierp, zat Karel erbij en zweeg. Dat hij zich nu zorgen maakt over de wapenfabriek in Tanzania, daar kan ik in komen. Maar is niettemin hypocriet, vooral voor de Congolezen. Trouwens ik weet niet hoe die man nog kan slapen.

Dit even terzijde. Mijn onderwerp gaat over heel iets anders.

Ben Berden, wielrenner uit onze gouw, liep als epo-zondaar verdiend tegen een straf aan.

Tot zo ver, is er nog niets aan de hand.

Atleet Ridouane Es-Saadi werd betrapt op epo, glenbuterol, groeihormoon.

Berden geeft de feiten toe, is betrapt door de Vlaamse gemeenschap, wordt veroordeeld door de Belgische Wielerbond en moet als hij in beroep wil gaan zich wenden tot TAS.( Sportarbitragetribunaal in Lausanne.)

Ook Ridouane Es-Saadi geeft de feiten toe, is betrapt door het gerecht, wordt veroordeeld door de Vlaams Gemeenschap, en moet als hij in beroep wil gaan, zich wenden tot de Vlaamse Gemeenschap.

Nu komt de kat op de koord. Berden loopt tegen een schorsing van 15 maanden aan. Ridouane Es-Saadi krijgt ocharme 6 maanden schorsing en dit voor een veel zwaarder vergrijp.

Het zijn natuurlijk twee verschillende instanties die de straf uitspreken, maat toch. Hou hun namen maar eens goed in de gaten. Overige commentaar zal wel overbodig zijn zeker. Hopelijk leest mijnheer Yilmaz ook deze brief. Dan kan hij nog eens boompje over discriminatie en onverdraagzaamheid opzetten.