175 jaar Belgie

Zelfs een nuchter mens begint zich toch stilletjes aan af te vragen wie er in hemelsnaam op het onzalige idee kwam om België een jaar lang in de bloemetjes te zetten?

Rob De Wispelaere - Houthalen-Oost

Buiten het (elitaire) francofone gezelschap van Laken, zie ik slechts een handvol (vooral Brusselse) patriotten die trouw zweren aan dit Koningshuis...

Wie actief deelneemt aan dit staatsfeest, gaat dus akkoord met de jaarlijkse Vlaamse transfers die ervoor hebben gezorgd dat Wallonië tot de bedelstaf veroordeeld werd?

De belangrijkste vraag in dit "jubeljaar" is dus wel: verdient België onze lofzang?

Neen, het ontstaan van België in 1830 werd helemaal niet gedragen door een democratische meerderheid van de bevolking. België werd ons opgedrongen door de ons omringende landen, wat belet ons eigenlijk om deze kunstmatige staat te splitsen?

In plaats van te staan bedelen voor een (duurbetaald) stukje autonomie, is momenteel de tijd gekomen om een Vlaamse staat te stichten!

Wij verliezen kostbare tijd aan de Belgische onderhandelingstafel die trouwens als enigste doel heeft om de finale beslissing zo lang als mogelijk uit te stellen...