Handobek Belgische politiek

Eigenlijk schreef Orwell zijn meesterwerk "1984" om de wereld te waarschuwen en al die Big Brother-toestanden te voorkomen. Wat blijkt in 2005 ? Zowel politiek als media racen tegen de tijd om onze maatschappij te "her-creëren" en de 1984- story tot realiteit van iedere dag te bombarderen. Ongelukkigen die dit niet zien of begrijpen. Uiteraard om het verhaal wat spannender te maken, kruiden onze politici het geheel ook nog eens met wat flarden uit "Brave new world".

Luc Schoofs - Zolder

Van één ding ben ik zeker: de politici die zich zo naarstig inzetten in dit moderne "theater" zullen de geschiedenis ingaan als "grootste mislukkelingen uit de politieke geschiedenis". George Orwell ,auteur van 1984 en ook o.a. Animal Farm, is nu al een mythe en zal wellicht over 100 jaren één van de voornaamste auteurs uit de wereldgeschiedenis geworden zijn.

Wil u nog meer begrijpen over de waanzin in onze politiek ? Wel , ik geef u wat hints: ga eens naar de site van "mondopolitico" door 1984 in te tikken op Google.

Een speciale tip voor al wie de laatste 30 jaar college heeft gelopen in Heusden HHC, nu Sint-Franciscus, klik eens op het boek "1984" aanrader van Amazon.com . Wat valt jullie op ?

Proficiat Karel, je hebt niet alleen enkele duizenden studenten op een schitterende wijze gedoceerd in Angelsaksische literatuur... Jouw "reading list" wordt hier vereeuwigd. Of had jij misschien 30 jaar geleden al toegang tot internet ?