Zaak Remmery

Er wordt heel wat aandacht besteed aan het triestige verloop van de dreigingen en het gevolg in de zaak van het bedrijf Remmery en zijn werkneemster Näima Amsil. Ik heb echter nog nergens enige discussie zien plaats vinden over de oorzaken, waarom dergelijke zaken gebeuren.

Jos Kenis - Lanaken

Mij lijkt het dat de regering steeds minder naar de mensen luistert en steeds meer zaken aan de mensen opdringt, gewoon door hun strot duwt. Ondermeer in Vlaanderen blijkt er een duidelijke meerderheid te zijn die een andere vreemdelingen politiek eist. Toch heeft de regering daar geen oren naar en blijft maar aanmodderen.

Wanneer politici de wil van het volk blijven negeren, leidt dit ertoe dat er mensen uit het volk het recht in eigen handen gaan nemen wat resulteert in acties zoals tegen het bedrijf van Remmery.

Misschien zouden de politici weer eens naar de wil van de mensen moeten gaan luisteren en dat is de beste garantie om dergelijke kwalijke zaken te voorkomen.

Een zaak in voedingsmiddelen zoals die van Remmery is zeer gevoelig voor vergiftiging van zijn producten en staat daar totaal machteloos tegenover. Het bureau voor de voedselveiligheid heeft weliswaar nagegaan of vergiftiging mogelijk is in het bedrijf zelf, maar zegt er niet bij dat iedereen die dat wil, met een spuitje op een onzichtbare wijze kwik kan injecteren in de winkels waar de voedingsmiddelen verkocht worden.

Voor mij althans reden om voorlopig de spullen van Remmery te mijden.