Zaak Remmery

De bedreigingen in de zaak Remmery roepen toch vragen op.Wie zou zoveel moeite doen en gevaar trotseren voor een enkele werknemer van een zaak? Volgens een woordvoerder van de politie was er geen enkel spoor,zelfs de brieven waren met handschoenen behandeld en hij betwijfelde of langs deze weg een identificatie kon plaats vinden. De daders moesten professionelen zijn en welke doelsteling streven zijdan na.Wat kan de reden zijn van zulk gedrag?

H.J. Schoenmakers - Hasselt

Er werd reeds gesuggereerd dat men misschien in politieke richting moest zoeken.. Het Vlaams Belang zal zich zeker niet in eigen voeten schieten.Hun tegenstanders hebben in het verleden echter bewezen dat zij nergens voor terug deinzen als het kiezerspotentieel van rechts teruggedrongen moet worden, getuige het Cordon Sanitair en het aanpassen van de grondwet om het Vlaams Blok te laten veroordelen. Nu blijkt dat het aantal kiezers van het Vlaams Belang alsmaar blijft stijgen en de verkiezingen voor de gemeenteraden angstvallig dichter bij komen zou ik me voor kunnen stellen dat de bok rare sprongen gaat maken.

De Vlaamse Regering was er als de kippen bij om via een halve pagina in de krant te laten weten dat zij er niets mee te maken hebben. Dit zegt nog niets over de franstaligen of over andere partijen.

Mischien horen we nooit meer iets over de daders, zoals het ook gegaan is met de Bende van Nijvel. Het wachten is anders op het moment dat er een fout gemaakt wordt en de daders gepakt kunnen worden.