Studiedag geeft antwoorden op hulpvragen holebi's met verstandelijke beperking

Print
Studiedag geeft antwoorden op hulpvragen holebi's met verstandelijke beperking

Studiedag geeft antwoorden op hulpvragen holebi's met verstandelijke beperking

Sint-Truiden -

Een vaak vergeten groep van homo’s en lesbiennes zijn holebi’s die te kampen hebben met een verstandelijke beperking. Holebi-vereniging ST-Out uit Sint-Truiden houdt op woensdag 20 februari een studiedag voor ouders, begeleiders en/of organisaties die dagelijks met deze groep van homo’s, lesbiennes en biseksuelen te maken hebben en probeert een antwoord te bieden op de hulpvragen van deze groep.

Tijdens de studiedag komen vragen zoals ‘hoe omgaan met homoseksualiteit bij deze doelgroep’,’ welke activiteiten bestaan er’, en ‘hoe het onderwerp het beste aansnijden bij de persoon of hun directe omgeving’ aan bod.

Deze studiedag wil antwoorden bieden op de vele vragen waarmee hulpverleners in aanraking kunnen komen. Zowel experten als ervaringsdeskundigen nemen het woord, wat garandeert dat zowel theorie als praktijk uitgebreid aan bod komen.
Bovendien is er ook ruimte voorzien voor eigen inbreng.

Aan deze studiedag is ook een korte enquête gekoppeld, waarmee er gepeild wordt naar de noden van holebi's met een verstandelijke beperking, naar die van hulpverleners, ouders, de directe omgeving enzovoort. Deze invullen neemt slechts vijf minuten tijd in beslag, en is volledig anoniem! De enquête vind je op http://www.surveymonkey.com/s/BSCM8WY

De studiedag vindt op 20 februari plaats in de Roxy, Rijschoolstraat 51 in Sint-Truiden.
De studiedag is een samenwerkingsverband tussen de provincie Limburg, de stad Sint-Truiden, Sint-Truiden Out, KVG Limburg, vzw De Brug, vzw Aditi, Inclusie Vlaanderen en çavaria. Toegang is gratis maar inschrijven is verplicht via peustjensanita@gmail.com.

Het programma van deze studiedag is als volgt:

9.00 uur: Onthaal en welkomstwoord door Fran Bambust (moderator – çavaria)
9.30 uur: Anita Peustjens (ouder – De Roze Ballon)
10.00 uur: Ilke van der Geest (orthopedagoge – Het Grote Plein)
11.00 uur: Pauze
11.15 uur: Luc Lenoor (ervaringsdeskundige – De Roze Joker)
12.15 uur: Sandra Seys (ortho-agoge – Oostrem)
13.00 uur: Netwerkmoment met broodjesmaaltijd
14.00 uur: Einde studiedag

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio