Koffietafeldames

De inval van RVA-inspecteurs op de koffietafel na een begrafenis werd vorige week door de media dik in de verf gezet met heel wat reacties tot gevolg. Aansluitend hierop willen wij, officiële koffietafeldames, ook onze mening ter kennis brengen. Dat de RVA-top niet gelukkig is met het werk dat zijn inspecteurs wettelijk moeten doen, doet bij ons vragen rijzen in wat voor een rechtsstaat wij leven.

RS, GMH, GA - Hoegaarden

Reeds meer dan 10 jaar werken wij volledig wettelijk voor een begrafenisondernemer. Twee dagen voor een begrafenis met koffietafel moet de baas onze namen doorgeven om in orde te zijn met de wetgeving. Op onze verdiensten betalen wij belastingen en ook onze werkgever houdt zich strict aan de wetgeving dienaangaande. Als er bij hem 7 à 8 uitvaarten per week zijn, dan mag hij 1 of 2 koffietafels verzorgen, terwijl de andere, zogezegd gratis, gedaan worden door gepensioneerden, buurvrouwen of leden van een of andere vereniging. En dan vinden ze het schandalig dat ze hiervoor berispt worden en mogelijk zouden voor beboet worden.

Mensen die wel met alles in orde zijn, vinden dat zij hiervoor mogen beloond worden en aanzien de reactie van de RVA-top dan ook als een hard aangekomen kaakslag. Wij hopen dat onze reactie niet zonder gevolg zal blijven en dat de bevoegde personen het recht zullen laten zegevieren.