Bert Anciaux

Ondanks dat de bevoegdheden van deze minister nu niet direct die zaken zijn waar de burgers van wakker liggen slaagt deze figuur er toch weer in alle aandacht op zijn persoon te richten. Sedert zijn vorig debacle als minister van verkeer, dat klote dossier dat hij ijlings in de steek kon laten door zijn overstap naar de Vlaamse regering, is hij nu bevoegd voor sport en cultuur.

Rudi Vereecken - Terhagen

Op iets meer dan een half jaar tijd is hij er opnieuw in geslaagd heel wat mensen tegen zich in het harnas te jagen.

Men zou denken dat hij het vrijwillig doet om toch maar in de belangstelling te blijven.

Natuurlijk heeft men hem weer verkeerd begrepen of heeft hij hoogstens slecht gecommuniceerd i.v.m. overheidsgeld aan verenigingen.

Nochtans komt het bij deze 'excellentie' altijd op hetzelfde neer gedurende de laatste jaren: tolerantie, diversiteit, interculturele samenleving, een verrijkende multiculturele samenleving enz.

Stop er mee Mr. Anciaux met het opgestoken vingertje de mensen een schuldgevoel aan te praten, er is al genoeg regelneverij in onze maatschappij, laat de mensen zelf oordelen wat zij goed vinden en hoe ver ze zich willen engageren.

Ik denk dat het moment waarop Bert Anciaux opnieuw de zakdoek zal moeten gaan bovenhalen niet ver meer af is en eerlijk, ik gun hem dit emo-moment zo snel mogelijk.