NMBS beledigt ons

Print
NMBS beledigt ons

NMBS beledigt ons

De NMBS Groep gaat van nu tot en met 2025 net geen 26 miljard euro investeren in nieuw rollend materieel, infrastructuur en stations; en dit zowel voor de HST, het GEN rond Brussel en het klassieke spoorverkeer. Limburg valt daarbij volledig uit de boot. Hoe kan dat nu? Maar eerst een paar cijfers.
- De NMBS gaat tot 2025 net geen 26 miljard euro investeren. Hiervan kan men 50,9 miljoen euro in Limburg lokaliseren. Dat betekent dat Limburg goed is voor twee duizendsten van de NMBS-investeringen.

- Van deze Limburgse investeringen is 90 procent gepland vanaf 2020. Dat is ver weg. Het is dus helemaal niet zeker dat het weinige dat de NMBS voor Limburg over heeft, ook daadwerkelijk zal geïnvesteerd worden.

- We mogen ons die vraag stellen omdat in het investeringsplan 1991- 2000 Limburg 1,9 procent van de middelen kreeg toegewezen, maar slechts 14 procent daarvan werd gerealiseerd. In het investeringsplan 2001-2012 kon men 1,5 procent van de middelen op de Limburgse rekening bijschrijven. Daarvan werd amper 26 procent gerealiseerd, inclusief de bocht van Leuven.

- Limburg is goed voor 8,2 procent van de Belgische bevolking, 3,6 procent van de treinkaarthouders en 1,9 procent van de opstappers, maar krijgt slechts 0,2 procent van de NMBS-investeringen.

Wij hebben hier nooit de thesis verdedigd dat Limburg in welk dossier dan ook zijn aandeel moet krijgen in verhouding tot de bevolking. We zullen dat nooit doen. Dat zou pas absurd zijn. Maar een aandeel van 0,2 procent, dat is het absurde voorbij. Dat is met ons lachen, dat is ons beledigen, dat is ons degraderen tot een stelletje onnozelaars.

We zitten in een vicieuze cirkel. Het treinaanbod in Limburg is klein. Omdat er weinig treinen zijn, kunnen ook maar weinig mensen de trein nemen. Omdat weinig mensen de trein nemen, investeert de NMBS niet in Limburg. En dat op een ogenblik dat we meer dan ooit investeringen nodig hebben in Limburg. Omdat investeringen voor werk zorgen. En omdat we treinen nodig hebben om te kunnen gaan werken buiten de provincie wegens nu al te weinig en na de sluiting van Ford nog minder werk in eigen streek.

Het investeringsplan moet nog worden goedgekeurd door de Kamer. Wij vragen, neen, wij eisen dat de Limburgse volksvertegenwoordigers er voor zorgen dat alle Vlaamse volksvertegenwoordigers dit plan tegenhouden. Wij vragen, neen, wij eisen dat de Vlaamse regering dit plan tegenhoudt. De NMBS moet haar huiswerk overdoen. Onze Limburgse politici weten dus wat doen. We zullen ze scherp in het oog houden.

Eric Donckier