Naima

Dank u voor de verzuring van onze maatschappij, voor het aanzetten tot rassenhaat.

François Hemelaers - Beringen

Het resultaat daarvan is het geval Naima, en haar bedrijfsleider de heer Remmery.

Sprak Naima Nederlands? Ja

Was ze een goede collega? Ja

Wilde ze werken? Ja

Was haar werkgever tevreden over haar prestaties? Ja

Respecteerde zij onze cultuur? Ja

Was ze menslievend? Ja want, ze was zelfs bereid om de hoofddoek, een symbool van HAAR geloof, niet te dragen op het werk. Om haar werkgever en collega’s niet in gevaar te brengen.

Maar dat allemaal volstond niet. Want Naima heeft een andere huidskleur. Naima heeft een ander geloof, en daar hebben aanhangers van “Het Vlaams Belang” het moeilijk mee.

.

Door de jarenlange racistische haatcampagnes van hetVlaams Belang (vroeger Vlaams Blok), haalt de ene of andere zot het in zijn/haar hoofd om mensen met de dood te bedreigen. Een eigenmening mag ze niet hebben, zichzelf zijn is blijkbaar een misdaad.

En dan maar spreken over “het muilkorven van de vrije meningsuiting” als diezelfde partij door een rechtbank veroordeeld werd wegens racistische daden.

Ik krijg koude rillingen, en mijn maag keert zich meerdere malen om nu ik dit allemaal zie gebeuren. Het spook van de jaren 1935 – 1945 doemt weer op. Daar waren het de Joden die de slechteriken waren, zijn het nu mensen zoals Naima

De democratie heeft hier zeker verloren, toegeven aan zulke daden heeft geen zin, is een val voor aanhangers van een partij zoals Het Vlaams Belang.

Is de “echte Vlaming” zo haatdragend van binnen? Gunt een Vlaming onze medemensen de zon niet in hun ogen? Of zijn er verschillende types van Vlamingen? Want ik herken mij niet in de daden die gesteld werden, de 7 dreigbrieven enz.

Waarom niet vreedzaam naast en met elkaar leven, elkaar respecteren voor wie en wat we zijn?

Hebben wij het dan vandaag, binnen Vlaanderen zo slecht, dat alleen nog afgeven op anderen, op vreemdelingen zoals o.a. Naima, op vreemde culturen, op een ander geloof, overblijft? Voelen wij ons Vlamingen “superieur” of zijn we nu net dat volk, dat in de wereld bekend staat om zijn gastvrijheid?

Tot die laatste categorie wil en zal ik altijd behoren.

Weg met de bokshandschoenen a la Vlaams Blok, “ het eigen volk eerst” geroep, tenzij men bedoelt dat “hun eigen aanhangers, hun volk dus” als eerste dit soort daden dienen te stellen. Dan zijn ze erin geslaagd. Waar blijven ze nu, de verantwoordelijke van het Vlaams Belang, om deze racistische daad heel krachtig te veroordelen?

Mijn vader was “delégué” op de mijn van Beringen, waar hij zich jarenlang inzette voor zijn collega’s mijnwerkers. Dit ongeacht de kleur, of overtuiging, als je je maar kon vinden onder de noemer “broederlijkheid, gelijkheid, solidariteit”.

Hij leerde mij een mens te accepteren en lief te hebben voor wat of wie hij of zij was,niet om wat men over haar of hem vertelde”.

Dank u wel Vlaamse Blok, dat je mij nog harder in die overtuiging hebt doen geloven.

Aangeboden door onze partners