Grootaers

Walter Grotaers heeft zeker verstand van muziek maken, maar voor de rest…

Jos Punie - Kortessem

Pretentie en vleesgeworden domheid.

Neen, ik wil ook ’s nachts niet ingehaald worden door een auto die meer dan 150 km per uur rijdt. Uiteraard is het dan niet zo druk, maar de meeste chauffeurs zijn op dat ogenblik ook minder alert. Heeft Grotaers er al eens over nagedacht wat er kan gebeuren als zo een minder alerte bestuurder plots opgeschrikt wordt door een sportwagen die aan 185 km/uur nadert?

En dan zijn uitlatingen tijdens Terzake over het GSM-gebruik in de wagen. Iedereen die beroepshalve gebruik maakt van de autostrade maakt het regelmatig mee. Een auto remt plots af, of wijkt af van zijn lijn… En ja hoor, de bestuurder in kwestie zit draadloos te zwetsen in de overtuiging dat hij ergens onmisbaar is. Door dit te minimaliseren en goed te praten stimuleert Walter Grotaers andere dommeriken de verkeersveiligheid aan hun voeten te lappen. Deze wetten zijn door een meerderheid aangenomen, omwille van de veiligheid van alle burgers. Door zijn gedrag en uitspraken roept hij op deze wetten te overtreden.

Een politicus -die naam waardig- leeft de wetten van dit land na, ook al gaat hij er niet mee akkoord. Hij heeft meer faciliteiten dan om het even wie om wetten die hem niet aanstaan te veranderen. WG moet allereerst maar proberen een meerderheid in zijn eigen partij te vinden en daarna in het parlement. Ik wens hem daarmee veel succes .

WG beschouwt zichzelf graag als een voorbeeld.

Ik hoop dat de politierechter hem hierop ook zal honoreren, want ‘Iedereen is ergens goed voor, al is het maar om te dienen als slecht voorbeeld.’

Aangeboden door onze partners