Evenwicht

Vanaf het rood in de Franse en Duitse vlag tot sociale wetenschappen of rabiaat communisme: de pretentie zal gedaan zijn. Waarom zou ik de les gespeld worden door zelfgepromoveerde meelopers? Hiërarchie heeft alleen nog maar zin als "ze" hun eigen regeltjes ondergaan, en onder de speeltijd nog eens rustig overdoen. Doorwerken na het beslissende moment heb ik trouwens genoeg gedaan.

Dominiek de Schepper - Koersel

Het evenwicht is totaal zoek door Belgische Socialisten die op hun eigen interesten leven, en van perfect gezonde exemplaren parasieten maken. Maar de slinger die uitwijkt kan wel eens een sloopbal zijn die terugkomt voor wie met gepaste munt wil afrekenen. Je kan met je burgerrechten gaan slapen en gemeenschapsplicht opstaan maar je vergeet jezelf niet in al het irrelevant gezaag.

Of het nu om een Landuyt maneuver gaat, een Stevaert slogan of een Anciaux idioom: ontwijk niet alleen het evidente maar zeker hun theorie. Politieke statistiek en filosofie zijn onverschilligheid en dood gewicht, onder een volgend bestuur. Maar als je nu aan de wielen draait kom je ook al ergens. Misschien stem je er nog eens op, voor de progressieven om dat gelijke kansen beleid.