thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Toekomstige ingenieurs TIHH bezoeken grootste Skodafabriek ter wereld

Tijdens hun buitenlandse studiereis van 21 tot 25 januari trokken de laatstejaars van de richtingen industriële wetenschappen, elektromechanica en industriële ICT-technieken en begeleidende leerkrachten Tim Stevens, Johan Reynders en Dirk Oyen naar Praag.

TIHH Hasselt

De studenten bezochten er de hypermoderne Skoda-fabriek waar 22.000 arbeiders zorgen voor de productie van ondermeer de Skoda Fabia en tal van andere modellen.

Het bijhorend museum was dit jaar in een nieuw kleedje gestoken zodat we de volledige evolutie konden zien van het eerste voertuig tot het futuristische model van 2019. Naast de fabriek zelf kwam het Techniekmuseum van Praag ook aan de beurt, waar de studenten hun ogen uitkeken op de technische wonderen van fietsen, motoren, auto’s en vliegtuigen vanaf 1890.

Uiteraard kwam de stad Praag ook aan de beurt. Het is een prachtig behouden stad met een schitterende architectuur en een groot aantal mooie, oude gebouwen, kronkelende straatjes en beroemde bezienswaardigheden, zoals de Karelsbrug, het Oude Stadsplein en de Praagse burcht. In 1992 werd het historisch stadscentrum opgenomen in het wereldregister van UNESCO.

Zoals bekend is ijshockey de sport bij uitstek in Tsjechië en hadden we het geluk een wedstrijd van Slavia Praag mee te mogen maken, wat toch wel een unieke ervaring was.

Tot slot werden heel wat jongeren stil tijdens de rondleiding in het concentratiekamp van Theresienstadt waar de gruweldaden van de Tweede Wereldoorlog zich afspeelden. Voor de studenten was het een bezoek dat ze nooit meer zullen vergeten en zo beseffen ze wat voor een luxeleven ze nu leiden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer