thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Campus D'Hek vierde gedichtendag

Op 31 januari vierde Campus D’Hek naar jaarlijkse gewoonte gedichtendag. De leerkrachten daagden de leerlingen uit niet enkel rond het nationale thema "Muziek" te werken, maar tegelijkertijd hun acties aan het jaarthema "Solidariteit" te koppelen.

“We kunnen over een succes spreken,” vertelt één van de leerkrachten, “De leerlingen van de middenschool haalden hun inspiratie bij Music for Life en riepen hun medeleerlingen op liedjes aan te vragen ten voordele van het goede doel.

Stephanie Corthouts

Deze liedjes – al rijmend aangekondigd – vrolijkten de pauzes tijdens gedichtendag op.”

“Tijdens de lessen Engels in de tweede graad werden enkele protestsongs besproken die de klassen op een bladwijzer vereeuwigden,” vervolgt een andere leraar. Daarnaast hing in de school een gezellige sfeer doordat allerlei posters en gedichten de gangen opfleurden. Ten slotte dacht de tweede graad ook vooruit: nog even en het is alweer Valentijn. Voor alle schoolgenoten die hun vriend of vriendin graag een kaartje sturen, ontwierpen de leerlingen van de 2de graad valentijnskaarten die zij aan een democratische prijs verkochten tijdens gedichtendag. De leerlingenraad bood gratis haar Cupido-service aan: zij bezorgen de briefkaarten aan de bestemmeling.

Behalve muziek en hartverwarmende kaartjes, zorgden ook chocolademelk en koekjes voor een geslaagde gedichtendag. Deze werden al dichtend aan de man gebracht tijdens de middagpauze.

Dat gedichtendag niet enkel op school gevierd wordt, toonden de leerlingen van de derde graad aan. Zij sloten meer aan bij het jaarthema Solidariteit: sinds vorige week kon u hun gedichten – voor de gelegenheid in een affiche gegoten – vinden bij de Landense handelaren. Zij maakten reclame voor de verkoop van Damiaanstiften, die plaatsvond op woensdag 23 en zaterdag 26 januari, telkens aan de ingang van Colruyt en Gb.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio