Lotus neemt speculoosfabriek Biscuiterie Willems over

Print
Lotus Bakeries gaat Biscuiterie Willems uit Eeklo overnemen. Het bedrijf heeft daarvoor een bindende overeenkomst gesloten met de aandeelhouders van Willems. Danzkij de overname zal Lotus een tweede speculoosfabriek binnenhalen.

Biscuiterie Willems is goed voor een omzet van 23 miljoen euro en een recurrente kasstroom (ebitda) van ongeveer 21 procent.

Voor de overname wordt uitgegaan van een bedrijfswaarde van circa 6,5 keer de recurrente bedrijfscashflow, luidt het in het persbericht. Speculoos wordt nu enkel in de fabriek in Lembeke geproduceerd. "De overname van Biscuiterie Willems past dan ook goed binnen het kader van bedrijfscontinuïteit voor speculoos." Ook liggen beide fabrieken slechts op een vijftal kilometer van elkaar.Door de overname zegt Lotus verder te kunnen groeien in het segment van horeca en foodservice, waar Biscuiterie Willems, binnen en buiten Europa, sterk staat."Niet alleen kunnen we ons commercieel verder versterken in zowel de horeca als het foodservice-kanaal, het biedt ook de mogelijkheid een belangrijk risico, namelijk ons meest strategische product speculoos dat op één locatie wordt geproduceerd, sterk te reduceren", aldus CEO Jan Boone van Lotus.