Loois Schaaknieuws

Print
Tessenderlo -

Het clubkampioenschap is ongeveer halfweg en ondanks verscheidene verrassende uitslagen komen uiteindelijk toch zij die we verwachten stilaan bovenaan in de rangschikking.

Een serieuze aanwinst, die het niveau fel omhoog krikt, is de deelname van 'nieuweling bij ons toch' Luc Geerts.

Bij zijn eerste partij liet hij zich nog verrassen door Roger jacobs, maar dat lesje heeft hij geleerd. Sindsdien zijn er niets dan overwinningen bijgekomen, zodat hij met zijn inhaal actie stilaan maar zeker naar boven klimt in de rangschikking. Samen met Herman De Wel en Piet Ulburghs is hij een van de favorieten voor de eindzege. Door zijn zwakke seizoenstart mag men Leander Laruelle daarvoor al uitgeschakeld noemen.

Piet Ulburghs haalde onlangs de stunt uit door tegen twee man tegelijk te spelen. Maar waarschijnlijk was dat geen goed idee, want in beide partijen leek hij op verlies af te stevenen. Gelukkig voor hem begingen zowel François Smits als Piet Kiers een fatale blunder.
Tijdens de tiende ronde mochten we nog eens het taai weerwerk van Jef Claes aanschouwen. Roger Jacobs moest in een nederlaag berusten. Eindspelen, dat kent Jef wel!
Staf Plu lijkt in een dipje te zitten. In zijn partij tegen Piet Kiers was hij wat optimistisch in zijn spel, wat Piet de winst opleverde. Herman De Wel won gemakkelijk tegen François Smits toen dei eerst één stuk en daarna nog een weggaf. Op één week tijd moesten Leander en Piet Ulburghs twee keer tegen elkaar spelen, eerst in het Limburgs Kampioenschap 50+ en nu in het clubkampioenschap, telkens met dezelfde kleur. De eerste keer ontsnapte Piet door een verkeerd plan van Leander en won, maar de tweede keer was de uitslag andersom.
Robin Pauls dacht met een stoutmoedig stukoffer Georges Poels te overtroeven. Maar zo snel geeft Georges zich niet gewonnen en hij dwong Robin tot opgave. Tony Camps die al enkele merkwaardig sterke partijen op zijn naam heeft dit seizoen, overzag tegen luc Geerts een valletje en moest er deze keer aan geloven.

Dit geeft ons volgende rangschikking:
1. Ulburghs Piet 8.0/11
2. De Wel Herman 7.0/8
3. Laruelle Leander 7.0/10
4. Camps Tony 5.5/11
5. Kiers Pieter 5.5/8
6. Jacobs Roger 5.0/12
7. Claes Jozef 4.5/8
8. Plu Gustaaf 4.0/10
9. Geerts Luc 4.0/5
10. Poels Georges 3.5/10
11. Pauls Robin 2.0/10
12. Smits Francois 1.0/11

Limburgs Individueel Kampioenschap 50+
Na vijf van de negen rondes staat Piet Ulburghs op de derde plaats met 4+5. Daarachter volgen achtste Leander Laruelle en Luc Geerts met 3/5; 22ste Georges Poels met 2/5 en Jef Claes 26ste met 1,5/5.
Net zpals in het clubkampioenschap heeft piet hier goede kansen om vooraan te eindigen, maar het is nog een lange weg te gaan.
De volgende ronde heeft plaats in ons lokaal op 6 februari. Alle belangstellenden welkom.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio