Peeters naar Zweden voor gesprek over toekomst Volvo

Print
Peeters naar Zweden voor gesprek over toekomst Volvo

Peeters naar Zweden voor gesprek over toekomst Volvo

Vlaams minister-president Kris Peeters reist in april naar Zweden om er met de CEO en het management van autocontructeur Volvo te praten over de toekomst van de Volvofabriek in Gent.

"Er is geen reden om ongerust te zijn over de toekomst van de Volvovestiging in Gent, maar we moeten alert zijn", antwoordde Peeters in de commissie Economie van het Vlaams parlement op vragen van Veli Yüksel (CD&V) en Bart Van Malderen (sp.

a).De productie in Gent wordt niet bedreigd door de bouw van een nieuwe Volvofabriek in China, zo stelde de minister-president de commissieleden gerust. Uit contacten met Geert Bruyneel, de CEO van Volvo Gent, besluit Peeters dat er "geen reden tot ongerustheid" is over de investeringsplannen en het werkgelegenheidspeil van Volvo Gent."Ik geloof in de troeven van de fabriek in Gent voor de auto-assemblage in Vlaanderen, ook al wordt 2013 een moeilijk jaar en deelt Volvo zoals andere automerken in de malaise van de autoverkoop", aldus Peeters. "Wel moeten we alert zijn dat de directie van Volvo in de loop van 2014 de juiste keuze maakt en nieuwe modellen toewijst aan Gent, zodat de toekomst van Volvo in Vlaanderen ook op lange termijn gewaarborgd blijft", besloot de minister-president.