Gemeente waarschuwt voor malafide reclameronselaars

Print
Riemst -

De dienst Lokale Economie, Landbouw en Platteland waarschuwt Riemster ondernemers voor malafide reclameronselaars. Ze benaderen de middenstand voor deelname aan een zogenaamde elektronische of traditionele bedrijvengids. Achteraf volgt een gepeperde factuur.

Guy Kersten, schepen van Lokale Economie: “Het gebeurt helaas elk jaar dat reclameronselaars met foute bedoelingen onze middenstanders aanschrijven met de vraag om adresgegevens aan te passen of toe te voegen aan elektronische of traditionele bedrijvengidsen. Vaak zorgt een gepeperde factuur achteraf voor een onaangename verrassing. We vragen daarom dat alle handelaars extra waakzaam zijn, en zeker niets te ondertekenen zonder 100 % zeker te zijn wat de inhoud van de voorgelegde overeenkomst is.”

Het gemeentebestuur komt ten vroegste in de maand mei van dit jaar uit met de nieuwe (tweejaarlijkse) gemeentelijke handelsgids- en beroepengids. Deze wordt opgesteld en beheerd door de gemeente zelf.

Guy Kersten: “De samenwerking met de uitgeverij van deze gids wordt steeds tijdig en duidelijk gecommuniceerd vanuit de gemeente. De vertegenwoordiger die zich in het voorjaar zal melden bij de middenstanders, heeft immers altijd een legitimatiebrief bij, getekend door het gemeentebestuur van Riemst. De opname in de gemeentelijke handelsgids is steeds gratis, zowel voor de digitale als papieren versie. Wie een advertentie wil, betaalt hiervoor wel een bepaald bedrag.”

Mark Vos, burgemeester: “Ik wil de ondernemers oproepen om mogelijk verdachte praktijken meteen te melden aan onze dienst Lokale Economie. Net zoals bij andere inbreuken – drugsdelicten of diefstal- is de opmerkzaamheid van de burger erg belangrijk. We krijgen beter een melding te veel dan ééntje te weinig.”

In geval van twijfel kunnen handelaars steeds contact opnemen met Els Parthoens - dienst Lokale Economie, Landbouw en Platteland (tel. 012 44 03 34 - els.parthoens@riemst.be).

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio