Records voor Peerse Belbus

Print
Records voor Peerse Belbus

Records voor Peerse Belbus

Peer -

"Basismobiliteit voor iedereen". Dat was het motto waarmee het Peerse Stadsbestuur in 2007 in het project Belbus stapte. Dat heeft de Perenaar intussen blijkbaar goed begrepen. De recent gepubliceerde cijfers voor het jaar 2012 zijn dan ook goed voor absolute records.

In 2012 maakten 6.850 (2010: 5.373) Perenaars gebruik van dit aanbod, reden ook waarom het Stadsbestuur besloot het project ook in 2013 verder te zetten.

Dienstverlening heeft ook een prijs. Met een bijdrage van bijna de helft van de ticketprijs, wil de stad Peer een eventuele financiële drempel voorkomen. De stedelijke bijdrage was in 2012 goed voor 3.500 euro. Op deze wijze kost een ritje niet meer dan 0,50 euro.

De Belbus is vooral op locaties zonder of weinig openbaar vervoer een uitkomst voor de bewoners. Het concept is dan ook eenvoudig maar gebruiksvriendelijk. Naar de winkel, het ziekenhuis of ergens op bezoek? Je belt naar de Belbus, spreekt vooraf afhaalplaats en -uur af en wordt afgeleverd bij de (eveneens) afgesproken bushalte. Het is tenslotte ook duidelijk dat de barre weersomstandigheden – zoals bijvoorbeeld de voorbije weken – meer gebruikers naar de Belbus-telefoon doen grijpen.

Het Peerse Stadsbestuur wil er in de mate van het mogelijke alles aan doen om deze dienstverlening nog te optimaliseren. Voor suggesties en opmerkingen: technisch-loket@peer.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio