Nieuwe aanpak voor huldiging huwelijksjubilarissen

Print
Nieuwe aanpak voor huldiging huwelijksjubilarissen

Nieuwe aanpak voor huldiging huwelijksjubilarissen

Alken -

Alkense huwelijksjubilarissen worden voortaan niet meer per koppel gehuldigd door het gemeentebestuur. 1 of 2 keer per jaar worden de jubilerende echtparen gezamenlijk uitgenodigd en officieel gehuldigd tijdens een gezellig samenzijn met koffie en taart in Dienstencentrum De Kouter.

Daar krijgt de groep ook meteen zicht op het uitgebreid aanbod aan activiteiten en diensten voor hun leeftijdsgroep. De eerste gezamenlijke huldiging vindt plaats op donderdagnamiddag 13 juni 2013.

Bij een huldiging horen natuurlijk ook geschenken. Rond hun huwelijksdatum stort het gemeentebestuur de echtparen een geldbedrag. Voor een gouden huwelijksverjaardag (50 jaar) is dit bijvoorbeeld € 125. Momenteel werken de gemeentelijke diensten een systeem uit om dit geldbedrag om te zetten in cadeaubons. Die kan de burger dan inruilen bij de Alkense handelaars. Ook op de officiële, gezamenlijke huldiging wacht de jubilerende echtparen nog een cadeau.

Alle koppels die hun huwelijksverjaardag vieren, krijgen tijdig een persoonlijk briefje vanuit het gemeentebestuur. Hierin wordt de nieuwe regeling uitgebreid toegelicht.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio