Project ‘gezonde voeding’ in basisschool De Dommelbrug

Print
Project ‘gezonde voeding’ in basisschool De Dommelbrug

Project ‘gezonde voeding’ in basisschool De Dommelbrug

Peer -

Twee weken lang stond de voedingsdriehoek centraal in het schoolgebeuren van basisschool De Dommelbrug. In samenwerking met de Welzijnscampus bracht diëtiste Lut Vanderlocht een bezoekje aan alle klassen van het lager onderwijs. Zij friste met de leerlingen de gouden regels op omtrent gezonde eetgewoontes: elke dag 1,5 liter water drinken, de dag starten met een gezond ontbijt, geen wit brood maar bruin brood eten, veel groenten eten en minstens twee stuks fruit per dag.

Onze leerlingen waren erg enthousiast en probeerden dan ook hun uiterste best te doen om deze gezonde tips op te volgen. Het project werd afgesloten met een gezonde hap in elke klas. Zo werd er in vele klassen soep gekookt of gezonde boterhammetjes belegd. Het eerste en het tweede leerjaar kreeg van de Welzijnscampus een gezond ontbijt aangeboden.

Ook de ouders waren welkom om samen met hun kinderen te proeven van al deze lekkere en gezonde dingen. Voor hen was er tevens een kort infomoment, zodat ouders en leerlingen samen kunnen werken aan een gezond voedingspatroon.

Basisschool De Dommelbrug zet de gezonde trend verder: woensdag blijft de water- en fruitdag.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio