Genker Mijnwerkerskoor viert 25-jarig bestaan

Print
Genker Mijnwerkerskoor viert 25-jarig bestaan

Genker Mijnwerkerskoor viert 25-jarig bestaan

Genk -

Het Genker Mijnwerkerskoor vierde afgelopen dagen op uitbundige wijze het 25-jarig bestaansjubileum. De meer dan veertig zingende leden van de groep werden samen met hun partners uitgenodigd op een sfeervolle viering, gekoppeld aan een feestdiner waar de sfeer nooit ontbrak.

Voorzitter Roger Gaspercic benadrukte in zijn feestspeech dat dit jubileum te danken is aan alle leden en hun begripvolle echtgenotes. "Dat we het samen 25 jaren hebben volgehouden, is op zich een mirakel," aldus Roger. "We zullen dit jubileum het hele jaar door nog vieren, via een twintigtal optredens in binnen- en buitenland. En we zullen in het najaar onze derde cd opnemen," aldus nog de fiere voorzitter van het koor.

Dirigent Luc Smets die de stichting meemaakte, en al die tijd de muzikale teugels in de hand hield, strooide met pluimpjes naar zijn zangers. "Heerlijk om te zien, dat iedere woensdagavond meer dan 40 zangers zich in De Schacht verenigen om te musiceren met elkaar. We mogen overigens fier zijn op ons repertoire alsook op de kwaliteit die we nog kunnen brengen met al deze longzieke ex-mijnwerkers," grapte Luc.

Het Genker Mijnwerkerskoor treedt op 8 maart op tijdens het Turks Feest in C-Mine. "Een hele eer voor ons dat ze ons hiervoor hebben geëngageerd," besloot praeses Gaspercic.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio