Lommel roept Limburgse gemeenten op tot gezamenlijk aankoopbeleid

Print
Lommel -

Burgemeester Peter Vanvelthoven onderzoekt de mogelijkheden om met verschillende Limburgse gemeenten een gezamenlijk aankoopbeleid op te starten. “Als we met een aantal gemeenten samen bepaalde zaken aankopen en aanbesteden kunnen we niet alleen onze kennis delen, maar vooral ook kosten besparen, betere producten aankopen en dit tegen betere voorwaarden,” aldus burgemeester Vanvelthoven.

“Denken we bij wijze van voorbeelden maar aan een groepsaankoop van voertuigen, strooizout, papier of machines.”

De meeste gemeentebesturen worden de laatste jaren geconfronteerd met uitgaven die sneller stijgen dan de inkomsten. “Daarenboven zien we meer en meer taken op ons af komen, zonder dat daarbij ook altijd de daarvoor vereiste financiële middelen voor handen zijn,” aldus Peter Vanvelthoven. “In dat opzicht stellen we voor om gezamenlijk bepaalde aankopen te doen. Zo ijveren we als lokaal bestuur voor de beste kwaliteit tegen de meest gunstige voorwaarden.”

Afgelopen week vertrok er vanuit Lommel een brief naar alle Limburgse burgemeesters met de vraag om mee te werken aan dit initiatief. De geïnteresseerde gemeenten worden op korte termijn samengebracht.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio