OKRA-senioren denken na over hun toekomst

Print

OKRA-senioren denken na over hun toekomst

Kortessem -

De eerste les van het Okra-seminarie ”Oude bomen verplant men niet” kende een onverwacht grote belangstelling. De Buckinxzaal van CC Mozaïek zat overladen vol. Tijdens de verschillende voorstellingen van de verschillende diensten was het muisstil in de zaal, de aandacht der aanwezigen was volledig.

Het thema van de les :”Ik wil thuis blijven wonen maar heb wat hulp nodig” werd beantwoord door liefst acht diensten.

Op welke hulp kan ik een beroep doen? Waar kan ik terecht? Wat kost het? Hoe moet ik het aanvragen? Woningaanpassing, mantelzorg, seniorenoppas, verzorging, hulp in het huishouden, thuiszorg, poetshulp, klusjesdienst, groendienst, enz… Voor alles is er wel een oplossing, tenminste als je de weg kan vinden.

De volgende diensten stelden zich voor en gaven méér dan een antwoord op deze vragen: Christelijke Mutualiteit, Landelijke Thuiszorg, Familiehulp, Wit-Gele-Kruis, In-Z, Thuiswinkel, Ziekenzorg en OCMW-Kortessem.

Na de uiteenzettingen was er nog ruimte voor persoonlijke vragen en iedere dienst had daarenboven een infostand voorzien met vele nuttige folders en documentatie.

Kersvers OCMW-Voorzitster Ria Steegmans feliciteerde OKRA-Kortessem met dit initiatief en was gelukkig dat ze kon kennismaken met al deze actoren op het Kortessems actieterrein. Zij zal niet nalaten via overleg en samenwerking er voor te zorgen dat de Kortessemse hulpzoekende de weg zal vinden naar de voor hem beste hulp en ondersteuning.

Het is de intentie van het OKRA-Bestuur bij het einde van de lessenreeks bevindingen op te maken en deze over te maken aan de bevoegde lokale politieke instanties. Het is immers een doelstelling van OKRA de belangen van 55-plussers te behartigen. Info en service te verstrekken over zorgvoorzieningen, wonen, mobiliteit en een pak andere onderwerpen die 55-plussers aanbelangen. Acties op te zetten voor de belangen van 55-plussers: daar waar de beslissingen genomen worden maar ook via beïnvloeding van de lokale politiek via manifestaties en ludieke acties.

Deze eerste les was alvast een voltreffer en bewijst de nood aan goede informatie.

Andere lessen in deze reeks:

Maandag 25 februari 2013: “Ik wil naar een appartement”
Ik wil uit mijn huis verbouwen, ik wil mijn huis verhuren of verkopen en naar een appartement verhuizen. Hoe pak ik dat aan? (met o.m.Vastgoedmakelaar Pol Lowett –BIV/Beroepsinstituut vastgoedmakelaars, Notaris D’Huys van Kortessem en een vertegenwoordiger van Argentabank)

Maandag 25 maart 2013: “Het lukt mij niet meer alleen”
Ik heb permanente zorg nodig en wil naar een serviceflat of bejaardenhuis; hoe moet dat?
(met een rusthuisdirecteur en een algemeen deskundige)

Info: Ivo Castro: okra.kortessem@hotmail.be tel. 011 37 66 00.

De lessen starten telkens om 14.00 u in CC Mozaïek te Kortessem. Deelname 5€, koffie en versnapering inbegrepen. Voor iedereen toegankelijk.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio