45 jaar geleden organiseerden Kajotters van Ukeve eigen cross

Print

45 jaar geleden organiseerden Kajotters van Ukeve eigen cross

Maasmechelen -

In 1966 trokken de Kajotters van Ukeve onder supervisie van Felicien Beckers en Robert Bollen naar de omliggende gemeenten om deel te nemen aan KAJ-sportwedstrijden. Vele bekers gingen mee naar huis - ja die van Uikhoven waren gevreesd.

En dan besloten ze zelf een cross in te richten.

In augustus 1967 was het Kermisplein het middelpunt van de dag, tussen pot en pint werd er stevig gevlamd (Armand Lenders verloor zelfs een slof over de robuuste Maasdijken). Vele dorpsgenoten kwamen supporteren. Trouwens, starter van dienst was Jean Aelbers, destijds burgemeester en provincieraadslid, de vader van Roger.

De Uikhovenaren presteerden flink,en wonnen verschillende reeksen zoals Jef Lenders,Serve Dresen en Corne Wijnen. Uit Rekem kwam,een zekere Eric Gerits,toen al een karaktermanneke. Hij won zijn reeks. Het ging er uibundig aan toe: het optimisme en de geest van de zestiger jaren ging als een 'wave' door die fijne zonnige augustusdag.

Vele Uikhovenaren liepen mee. Velen van hen zullen nog wel wat volk herkennen op de foto ,ook al zijn elkaar uit het oog verloren. Hopelijk gaan ze vroeg of laat nog eens samenkomen, de ex-Dijklopers. Ze zijn nog een stukje cultureel erfgoed toen Ukeve nog Ukeve was.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio