Jeugd AC Genk behaalt 15 podiumplaatsen op Limburgs Kampioenschap

Print

Jeugd AC Genk behaalt 15 podiumplaatsen op Limburgs Kampioenschap

Genk -

Met 42 atleten was de Jeugd van AC Genk agezakt naar Sittard afgezakt voor het Limburgs Kampioenschap indoor atletiek en daarmee waren ze het best vertegenwoordigd van alle Limburgse clubs.

Lenne Germaux mocht als eerste het hoogste podium op.

Bij de 60m horden was ze niet alleen de beste. Ze zette haar titel extra in de verf door een persoonlijk record te lopen en meteen onder de 11" te duiken. En dat ze in de winning mood was, bleek later op de middag want ze won ook het verspringen met alweer een persoonlijk record. Op dat verspringpodium kreeg ze trouwens het gezelschap van haar clubgenote Mitu Verlinden die ook een PR sprong.

Pieri Severine - één van onze jongste atleetjes - treedt in de voetsporen van haar grote zus en werd derde in het kogelstoten bij de benjamins. Benarbia Amina (intussen miniem) werd ook derde in het kogelstoten en dat dit werpnummer een familie-aangelegenheid is, bleek bij de uitslag van de pupillen jongens, want daar werd haar broer Abdelkader mooi 2de.

We blijven nog even in de kogelring, want Mitu Verlinden werd er kampioen bij de pupillen meisjes en Eussen Wout 3de bij de benjamin jongens . En dat er potentieel zit bij de allerjongsten, bewees Olaerts Wout door zich naar de 2de plaats te springen bij het hoog benjamin jongens. Bij de miniemen meisjes 60 horden stond er geen maat op Massignani Beau ze won dit nummer met zeer veel overtuiging daarom kon Karel De Bruyckere niet achterblijven en won de 60 horden bij de miniemen jongens.

Dat Wertelaers Ties van springen houdt, bewees hij door het verspringen te winnen en een tweede plaats te behalen in het hoogspringen. De Bruyckere Karel vergezelde Ties bij het verspringpodium op de 3de plaats

en dan waren er nog heel wat atleten die net naast het podium belandden: Vanderheeren Vincent, Bernaerts Giel, Nijsten Vinney, Meuwissen Jeroen, Vandael Dries, Olaerts Stijn, Mentens Jesse, Mentens Jarne, Profeta Viktor, Olaerts Wout, Pieri Arno, Baciok Dylan, Wertelaers Teun, Mentens Lennert, Profeta Simon, Jarir Miriam, De Puydt Eline, Witters Anouk, Selis Asia, Daenen Charlotte, Pieri Axelle, Nirta Anne, Selis Asia, Dries Anke, Dimitrakakis Larissa, Baciok Femke, Leekens Laura, Bouharras Yousra, Steenberghs Lana, Bernaerts Moran, Benarbia Kenza en Reyskens Birgit. Toch kunnen ze terugblikken op een geslaagde namiddag omdat ze of een persoonlijk record behaalden of een ervaring rijker waren. Want een kampioenschap is en blijft speciaal.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio