Laatstejaars Topsportschool volgen studiekeuzetraject

Print

Laatstejaars Topsportschool volgen studiekeuzetraject

Hasselt -

Op dinsdag 29 januari bereidden de laatstejaars aan de Topsportschool Hasselt (KA2) het jaarlijkse bezoek aan de SID-in beurs in Genk voor. Hun persoonlijk studiekeuzetraject dat ze samen met het CLB, de vakleerkrachten en studiekeuzebegeleiders Mariska Nagy en Lore Dewulf hebben afgelegd, kende een hoogtepunt in de studiekeuzedag 'Sport en Studie'.

Het evenement, dat voor de derde keer werd georganiseerd aan de Topsportschool Hasselt was voor veel leerlingen een waar schot in de roos.

De zowat 160 ASO- en TSO-leerlingen uit Sport-Wetenschappen, Topsport-Wetenschappen, Topsport-Moderne Talen, Lichamelijke Opvoeding en Sport én Technisch Topsport konden een keuze maken uit een breed aanbod aan informatiesessies en workshops, waaronder notities nemen voor beginners en een kennismaking met het vreemdetalenonderwijs voor gevorderden. Daarnaast kregen de leerlingen de kans om te spreken met een aantal enthousiaste oud-leerlingen. Zij waren bereid om hun ervaringen te delen rond de overgang van het secundair naar het hoger onderwijs. Bovendien konden de leerlingen ook terecht bij één van de lokale fitnesscentra voor een uitgebreide sessie rond het zevende jaar Fitness- en Sportclubbegeleiding. Ook instellingen zoals het CLB, VDAB, Syntra, PHL én de afdeling sportmanagement, YFU, HBO5 (het Provinciaal Instituut voor Verpleegkunde), XIOS, KHLIM, UHasselt en Overboarder Sport deden hun duit in het zakje om de lichting laatstejaars aan de Topsportschool Hasselt zo goed mogelijk te informeren over hun nabije toekomst. Uiteraard mochten vertegenwoordigers van politie en defensie ook niet ontbreken.

Het evenement werd afgesloten met een korte reflectie rond een aantal mogelijke studiekeuzerichtingen in het hoger onderwijs. De laatstejaars aan de Topsportschool Hasselt vertrekken op donderdag 31 januari alvast goed voorbereid naar de SID-in beurs in Genk.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio