Standard-Genk

De zienswijze op jullie website inzake de rode kaart van Moons is natuurlijk 100 % fout want ook al sta je in de 16, als je de bal BUITEN de 16 beroert met de handen is dit HANDspel en derhalve een fout.

Marc Fraussen - Lanaken

Dat de scheids hier dan rood voor trekt, is verdedigbaar want had Moons de bal moeten koppen of laten lopen dan had hier allicht gevaar uit ontstaan gezien de aanwezigheid van Bangoura (die inderdaad zoals een lezer-kenner in de krant van gisteren stelde, had moeten uitgesloten worden omdat hij het waagde zich in de buurt van Moons op te houden...).

Nu de ref blijkbaar op zijn stappen terugkeert en de rode kaart onterecht vindt, acht de trainer van Genk de tijd rijp om de 'vrijspraak' voor zijn pupil te bepleiten. Maar, beste René, bent u dat geval ook akkoord dat Seyfo alsnog geschorst wordt voor pakweg een half jaar wegens de beenbreuk toegebracht aan Wamberto in de heenmatch en de elleboogstoot aan Sergio afgelopen vrijdag? U kent dat vast wel, het verhaal van het mesdat aan 2 kanten snijdt...Dat de disciplinaire commissie van de voetbalbond ook op dat vlak dan maar eens een precedent schept! Je zou haast vergeten dat Genk welgeteld één keer kon dreigen voor de goal van Runje (en dit NA de uitsluiting van Moons).