Meisjes verslaan jongens in sfeervolle basketderby

Print

Meisjes verslaan jongens in sfeervolle basketderby

Zonhoven -

Zaterdag speelden er zich in de evenementenhal enkele dolle taferelen af. Voor het eerst speelden de meisjes van DB Zonhoven en de jongens van BBC Zonhoven in competitieverband tegen elkaar. Via een inleidende affiche werd er door de supporters afgesproken om een heuse sfeeractie te organiseren om zo de beide ploegen een hart onder de riem te steken.

Die namiddag gebeurde het dus dat de supporters van de meisjes volledig in het wit en die van de jongens volledig in het blauw de match bijwoonden. En niet zomaar stilzwijgend, nee met toeters, bellen, zwaailichten, klappers en ander lawaai.

Was het omdat ze onder de indruk waren van al die herrie, feit is dat de meisjes na de obligatoire ploegfoto’s onmiddellijk met de neus op de feiten gedrukt werden. In een mum van tijd stond het 0-6. Coach Xynthia besloot bij de dames tot een tactische time-out die resulteerde in een nog snellere 6-6. Na een gelijkopgaand 1ste kwart stond er 10-10 op het scorebord en hadden de toeschouwers al 10 minuten hun duimen en vingers zitten aflekken bij zo’n knap spektakel.

Ook het tweede kwart ging spannend gelijk op totdat de meisjes juist voor de rust het gaspedaal iets feller induwden en er een kleine kloof op het bord kwam te staan: 25-20 bij de rust. Met persoonlijke fouten stonden de jongens ruim op kop, en dat liet niet meteen het beste verhopen voor een goede afloop.

Bij de start van het derde kwart werd er door de bezoekende supporters een heuse basdrum bovengehaald, om zo de jongens toch nog te stimuleren van er tegen aan te gaan. Dat leek in eerste instantie te helpen, maar na een tijdje werd er meer bewonderend geroffeld voor de meisjes dan dat de zware trommel lawaai maakte bij een winnend shot van de jongens. Een definitieve kloof werd geslagen, zo leek het. 41-28

Het was pas diep in het slotkwart, toen thuiscoach Xynthia met de applausvervangingen begon, dat de heren toch nog iets dichterbij konden sluipen. Maar toen was voor hen het kalf al verzopen. Het slotkwart laat alvast nog het beste verhopen voor de terugmatch. Eindscore 51-43

Zo kwam na bijna twee uren een einde aan een spannende, toffe en vooral zéér sportieve wedstrijd. Tot slot werden er groepsfoto’s gemaakt van de ploegen en met de supporters, werd er in de kantine verbroederd en kwam er een einde aan het feest, want een feest, dat was het wel!

Bedankt spelers voor de mooie match en bedankt supporters voor de sfeer en de sportiviteit.

Einduitslag: 51-43 (10-10 15-10 16-8 10-15)

DB Zonhoven: Gouwy K. 20, Nevels M. 29, Vaes L., Borgers C.2, Cauberghe C., Kenis C., Russo A.
BBC Zonhoven B: Sobota S. 26, Jacobs P. 6, Roelandt S. 4, Yamak A., Pan N. 3, Cuyvers S. 4, Bammens W.

Toeschouwers: 100 (200 volgens de politie)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio