Misverstand

Michel Cremers - Zonhoven

Tijdens het weekend kreeg de 'echte' baas van België zowel van de pers als van de televisie een forum om 'U' tegen te zeggen.

Waarschijnlijk dacht Elios di Rupos :" Niet geschoten is altijd mis." En mis was hij door zijn uitlating dat Vlaanderen OOIT financiële steun van de Waalse kameraden zou gehad hebben. Het was geen leugentje om bestwil, maar een flagrante onwaarheid.

Vaak reageer ik nogal eens impulsief op foute berichten, weliswaar een kwalijke gewoonte, doch deze keer heb ik voor alle zekerheid toch maar één en ander nagetrokken.

Zeker als ik een briefschrijver precies hetzelfde hoor verklaren als de zich profilerende toekomstige premier.

Laten we nu voor eens en voor altijd komaf maken met die kwakkel. Vlaanderen dokt al af sinds 1830, en als het van de PS afhangt zal het blijven betalen, tot in der eeuwigheid, amen.

Dat blijkt uit de studie van professor Juul Hannes. Juul Hannes (66) is emeritus hoogleraar Economische Geschiedenis van de Universiteit Gent en de VUB en een liberaal in hart en nieren. De Kempenaar leidt het Liberaal Archief en frequenteert de VLD-partijtop, het Willemsfonds en het Liberaal Vlaams Verbond. Hij zat de liberale cultuurkoepel voor, spande zich in voor het ter ziele gegane tijdschrift Liberale Reflex en laaft zich dagelijks aan het Lux et Libertas van het liberale NRC Handelsblad, de beste krant van de Lage Landen. Dus een overdachte bron.

Opmerkelijk : de universiteit van Luik heeft ooit de gegevens opgevraagd van deze studie. Tot op heden is de reactie uit Luik oorverdovend stil.

Wie zelf zijn licht eens wil opsteken surft naar :

http://users.pandora.be/abramis/misverstanden/omgekeerde%20geldstromen.htm

http://www.trends.be/CMArticles/ShowRelatedArticle.asp?articleID=36713§ionID=1233

http://www.caluwe.be/vlaams_parlement_tussenkomsten_2004_2009/tussenkomst_vou_Abafim_transfers_26_oktober_2004.htm

http://www.trends.be/CMArticles/ShowRelatedArticle.asp?articleID=36714§ionID=1233

http://users.pandora.be/abramis/misverstanden/Misverstand1.htm