Carnavalkoorts stijgt tijdens Sjuunste Aaijt Wief-verkiezing

Print

Carnavalkoorts stijgt tijdens Sjuunste Aaijt Wief-verkiezing

Lanaken -

Week na week stijgt de carnavalskoorts in Lanaken. De evenementen spelen zich grotendeels af in de weekenden, waarbij de verenigingen hun activiteiten en evenementen, op elkaar afstemmen.

Afgelopen zaterdag was het weer verzamelen in het CCL, waar de jongerengroep Apollonaise voor de achtste maal de verkiezing van ’t Sjuunste Aaijt Wief hield.

Dit gebeuren is vanaf 2005 een succesformule gebleken en trekt in stijgende lijn steeds meer deelnemers en publiek. Ook nu weer was de Jan Rosierzaal en de inkomhal berstensvol enthousiaste aanhangers van dit jaarlijks terugkerend evenement.
Drie toppers kwamen het feest opluisteren: De internationaal bekende: Beppie Kraft beet de spits af, gevolgd door het trio Ziesjoem, om na de verkiezing van ’t Sjoenste Aaijd Wief, de avond af te sluiten met een optreden van Erwin.
De Aaijt WIever (Oude vrouwen) zijn voor het grootste deel mannen die zich voor deze gelegenheid als vrouw verkleden, wat ook de opzet is van de verkiezing. Een ludieke jury, uit verschillende geledingen van het carnaval, koos tijdens de ‘aaijt wieverparade’ op het podium de winnaars Van 2013. Toch staat het evenement in het teken van ‘meedoen is belangrijker dan winnen’.

Joeri en Bernd, verkleed als ‘janetten op leeftijd’ hadden ,zoals vanouds, de taak om het geheel aan elkaar te rijgen en deden dat voortreffelijk.
Uiteindelijk zou de jury Stefan Vanham en Daniel Welkenhuijzen uitroepen tot winnaars 2013, gevolgd door de groep Jus te Neve en de kleine Sven die op zoek was naar zijn gebit als derde.

En na het optreden van Erwin ging het feest gewoon door tot ver na middernacht.
Het bestuur en de leden van Apollonaise kijken tevreden terug op een geslaagde avond en een puike voorbereiding.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio