Uitvoeringswerken in Negenoord gestart

Print

Uitvoeringswerken in Negenoord gestart

Dilsen-Stokkem -

De firma Nederlandse firma De Biggelaar is in opdacht van het Grindherstructureringscomité begonnen met de definitieve afwerking van het gebied Negenoord- Kerkeweerd. De werken gaan meer dan een jaar in beslag nemen en kosten bijna 1,3 miljoen Euro.

De werken omvatten volgende fases en onderdelen:

- de verbetering van de toegang tot het gebied en de aanleg van een nieuwe parking voor wagens en fietsers bij het bezoekerscentrum "De Wissen".
- aanleg van verharde wandelpaden die de toegankelijkheid verhogen voor senioren en mensen die aangewezen zijn op een rolstoel. Dit wandelparcours heeft een lengte van 2,5 km
- De aanleg van een voetgangersbrug ter hoogte van de Riethoekstraat. Deze brug die eveneens toegankelijk is voor gehandicapten krijgt een bijzondere constructie en zal een nieuwe toegang tot het gebied mogelijk maken.
- Tenslotte is er de creatie van een uitkijktoren. Deze bijzondere toren zal opgetrokken worden in gestampte aarde en volledig ingepast worden in het natuurlijke karakter van de vroegere grindwinningsgebieden. Vooral de talrijke vogelspotters zullen er hun gading kunnen vinden
- Op dit ogenblik worden via een buizensysteem diverse waterplassen met elkaat verbonden . Op deze wijze kan samen met de in- en uitlaatklep langs de Maas het waterpeil geregeld worden in winter en zomer.
-Door de waterregeling kan een aangepast peil in de schaatsvijver bereikt worden . Deze schaatsvijver wordt bovendien aangelegd om beter toegankelijk te zijn en uitgerust met trappen naar beneden. Dit alles zal pas volgende winter effectief kunnen functioneren.

Naast het bezoekerscentrum " De Wissen " als uitvalsbasis om alles over de Maas, haar geschiedenis en natuurlijke evolutie te weten te komen bekomt Dilsen-Stokkem opnieuw een belangrijke troef in de toeristische uitbouw van de stad.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio